ABLOY PULSE LUKITUSJÄRJESTELMÄ

Lahnuksen ampumaradan lukitusjärjestelmä on uusittu nykyaikaiseksi Abloy PULSE – lukitusjärjestelmäksi. Järjestelmän päivitys lisää lukitusturvallisuutta sekä helpottaa radan käyttöä merkittävästi, kun pääsy kohtesiin voidaan tarkasti määritellä avainkohtaisesti.

Jos avain katoaa, on siitä ilmoitettava välittömästi ampumaradan ylläpitäjälle osoitteeseen hallitus (at) espoonampumarata.fi sekä ratavastaavalle.

Alla muutamia tärkeitä ohjeita lukostojen kanssa toimimiselle:

Öljyämis ja sulatusohje FIN

–  ABLOY PULSE -_AVAIMEN KÄYTTÖOHJE – 300819 (2)

–  Avaimen käyttöohje lukijoihin

 

Päivittävän lukijan sijainti:

 

Elektromekaaniset sylinterit ABLOY® PROTEC2 CLIQ ja ABLOY® PULSE

Käytä ainoastaan ABLOY® lukkoöljyä tai Rivolta TRS öljyä. Muut yleisimmät lukkoöljyt sisältävät sylintereille haitallisia aineita ja siksi niitä ei saa käyttää.

Moitteettoman toiminnan varmistamiseksi ja pitkän käyttöiän saavuttamiseksi elektromekaaniset sylinterit tarvitsevat normaalioloissa vuosittaista kunnossapitoa, vaativissa olosuhteissa huoltoväli on vähintään puolivuosittain. Yksi lyhyt suihkaus lukkoöljyä sylinterien takaosassa sijaitseviin mekaanisiin osiin riittää. Etuosassa oleva elektroniikka ei vaadi voitelua. Varmistaaksesi oikean voitelun, avaa lukko avaimella muutaman kerran voitelun jälkeen.

Väärä öljy tai liiallinen voiteluaineen päätyminen elektronisen sylinteriyksikön puolelle voi aiheuttaa toiminnallisia ongelmia.

ABLOY® PULSE sylinterien ensiasennuksen yhteydessä tulee kevyesti suihkauttaa lukkoöljyä avainkanavaan. Mikäli ABLOY® PROTEC CLIQ sylintereitä ei ole otettu käyttöön vuoden sisällä toimituksesta, tulee myös niiden avainkanavaan suihkauttaa lukkoöljyä.

 

Elektromekaaniset lukkorungot

Voitele lukkorungon telki ja kiila vaseliinin tapaisella rasvalla kuten ISOFLEX TOPAS NB52. Älä laita mitään voiteluainetta muualle lukkorungon sisälle.

Vaativat olosuhteet

Valmistaja suosittelee tuotteille normaalia tiheämpää huoltoväliä, mikäli tuotteiden käyttöolosuhteissa on jokin tai useampi seuraavista piirteistä:

  • Voimakkaat lämpötilojen vaihtelut
  • Meren välitön läheisyys
  • Voimakas kosteus tai lukon altistuminen suoralle sateelle
  • Voimakkaasti korrosoivat ympäristöt
  • Paljon pölyä tilassa jatkuvasti tai satunnaisesti.

Lähde: Abloy lukkojen voiteluohjeet – Turvatalo, Tapiolan yleishuolto (tapiolanturvatalo.fi)