Hirvi- ja 100m kivääriradat

Valvottuja vuoroja on ammuntakauden (huhti-lokakuu pl heinäkuu) aikana arkipäivisin klo 14-20. Tarkka aukioloaika tulee tarkistaa valvontalistalta. Jos päivää ei ole listassa, sinä päivänä ei ole ammuntavuoroa. Kohdistusrata on avoinna rajoitetusti myös talvikautena, marras-maaliskuu. Ammunta on sallittu  1.11.-31.3. välisenä aikana vain keskiviikkoisin ja torstaisin klo 14-17.

Kaikilla ampujilla tulee olla voimassa oleva Ampumavakuutus, joka on metsästyskortin, Reserviläisten ja Reserviupseerien Plus jäsenyyden tai SAL:n lisenssin mukana.

Radalla saa ampua vain valvotuilla vuoroilla, ei siis omin päin missään tilanteessa. Ympäristölupa määrää minä päivinä ja kellonaikoina ammuntoja on mahdollista järjestää. Heinäkuussa rata on kokonaan kiinni ympäristöluvan määräämänä. Hirviradalla on ammuntoja huhti-lokakuussa, pois lukien heinäkuu ja pyhäpäivät. 

Aseen kohdistus on mahdollista 100 m radalla. Jos asetta ei ole vielä kohdistettu (uusi ase tai kiikari ollut irti tms.), ammu ja säädä tähtäin ensin hirviradalla (75m) hirvitauluun tai erilliseen pahvitauluun. Jos hirviradalla jonoa tai rata ei auki, suorita huolellinen raakakohdistus piipun läpi ennen ensimmäistä laukausta. Sen jälkeen tee vasta tarkempi kohdistus 100m kohdistusradalla, jossa on elektroninen näyttötaulu ampumasuojassa.

Kaikenlaiset leikkaavat luodit tai erikoisluodit on kielletty, koska ne saattavat vahingoittaa ratalaitteita.

Omat kuulosuojaimet pakolliset, suojalasit suositeltavat (silmälasit riittävät kivääriradoilla).

Radalle tullessasi ilmoittaudu valvojalle, jonka tunnistat oranssista huomioliivistä. Esitä todistus Ampumavakuutuksesta, aseluvasta sekä jäsenyydestä jäsenyhdistyksessä (->jäsenhinta).. Ammunnan jälkeen ilmoittaudu valvojalle ja kerro laukausmäärä sekä mahdolliset muut huomiot laitteista sekä maksa ratamaksu.

Radan aukioloajat ja valvonta >