Historia

Espoossa sijaitsevan ampumaradan ylläpitoon ja kehittämiseen on 1982 perustettu Espoon ampumaratayhdistys, joka on Espoon kaupungin vuokralaisena. Ampumarata alueella on ollut jo 1950- luvun lopusta. Vuodesta 2012 aluetta on kehitetty erittäin voimakkaasti.

Nykyään alueella on kaksi kiväärirataa: 75m hirvirata sekä 100m kiväärirata. Molemmissa on kaksi ampumapaikkaa tehokkaassa meluloukussa ja kummassakin yksi elektroninen maalilaite (Megalink). Lisäksi alueella on  .22 Monitoimirata, jossa on useita eri ratoja ja ampumapaikat usealle yhtäaikaiselle ampujalle. Vuonna 2023 alueelle on avattu uusi .22 Toiminnallinen ampumarata joka on tarkoitettu reserviläis- ja muuhun toiminnalliseen ammuntaan.

Alueella on kuntoradat 1500m (valaistu) ja 2700m, joissa ylläpidetään hiihtolatuja sääolojen salliessa. Rata on kaikille avoin. Ampujilla pitää olla voimassa oleva ammuntavakuutus. Ratamaksu kerätään kaikilta ampujilta. Ampua saa vain valvotuilla vuoroilla.

Vuonna 2022 kauan tyhjänä olleeseen montuun alettiin rakentamaan Tapiolan Reserviupseerit ry:n (TaRu) sekä Klaukkalan Reserviupseerit ry:n (KlaRu) toimesta toiminnalliseen- sekä reserviläisammuntaan soveltuvaa rataa.

Radan rahoitus saatiin pääosiltaan Urlus-Säätiöltä ja rata rakennettiin talkoovoimin. Radan vallit rakensi paikallinen maanrakennusyritys.

Radan toiminta aloitettiin keväällä 2023.