usein kysytyt kysymykset

  1. Tarvitseeko minun ottaa omat taulut mukaan radalle? Vastaus: pääsääntöisesti ei tarvitse, koska radalla on elektroniset taululaitteet. Jos olet tulossa kohdistamaan .22 monikäyttöradalle, niin ota oma kohdistustaulu mukaan, sillä radalla on vain ampumahiihtoon soveltuvia tauluja.
  2. Onko radalla mahdollista lainata asetta? Vastaus: Rata on tarkoitettu vain omilla aseilla ampuville harrastajille eikä radalla ole laina-aseita. Osa jäsenseuroista kuitenkin tarjoaa mahdollisuutta kokeilla ammuntaa, joten ole yhteydessä suoraan jäsenseuroihin, jos haluat ampua radalla laina-aseilla.
  3. Missä voin pysäköidä radalla? Vastaus: Jokaisella radalla Lahnuksen rata-alueella on oma pysäköintipaikka. Lahnuksentien varressa oleva pysäköintialue on varattu muille, kuin ampumaradan käyttäjille. Omat pysäköintialueet löydät hirviradalta, .22 monikäyttöradalta ja .22 toimintaradalta.
  4. Mitä minun on otettava mukaan tullessani ampumaan? Vastaus: ase, patruunat, todistus vakuutuksen voimassaolosta (metsästyskortti, toimintaturva, lisenssi tms) sekä kuulosuojat (suojalaseja suositellaan). Pidä mukanasi henkilöllisyystodistus sekä aselupa.
  5. Voinko ottaa kaverini/perheenjäseneni mukaan kokeilemaan ammuntaa aseellani? Vastaus: valvottu käyttö radalla on mahdollista – poikkeuksena .22 toimintarata, jossa erikseen ilmoitetaan tutustumispäivät. Ilmoita etukäteen valvojalle, jos olet tuomassa mukanasi ammuntaan perehtyvän henkilön. Muista, että sopiva määrä tutustuvia on 1- 2 kerralla, jotta turvallisuus voidaan taata. Ammunnan johtaja päättää viimekädessä siitä, voiko ammuntaan tutustuminen tapahtua turvallisesti.
  6. Miten ratakäynti maksetaan ja paljonko se maksaa? Vastaus: ratakäynti maksetaan päivystäjälle pääsääntöisesti mobilepay sovelluksella. Vuoden 2024 huhtikuussa siirrymme korttimaksuihin ja MobilePay maksuun. Ratamaksut ml. sarjakortti ja kausimaksu voi maksaa myös liikuntaedulla (ePassi tai Edenred). Voimassaolevat ratamaksut löydät sivuston kohdasta ”hinnastot”.
  7. Minulla on akuutti tarve saada kiväärini tähtäin kohdistettua talvikaudella, mutta seuraava avoin kohdistusvuoro on vasta useiden viikkojen kuluttua – voinko tehdä asialle mitään? Vastaus: Jos sinulla on akuutti tarve kohdistukselle talvikohdistusaikataulun ulkopuolella, niin voit esittää toiveen 100m kivääriradan / hirviradan ratapäälliköille (yhteystiedot) tai sähköpostilla ratavastaava@espoonampumarata.fi niin välitämme toiveen valvojapooliin ja pyrimme löytämään vuorolle vapaan valvojan – kohdistus voidaan kuitenkin suorittaa vain ympäristöluvan ehtojen puitteissa eli arkisin ke ja to kello 14 – 17 välillä pl. mahdolliset arkipyhät. Tällaisen ylimääräisen kohdistusvuoron ratamaksu on 50 € per ampuja.