Ajankohtaista‎ > ‎

HUOM! Koronaohje Lahnuksessa keväällä-kesällä 2020

lähettänyt Tuomas Huokuna 2.6.2020 klo 9.51   [ 7.6.2020 klo 7.50 päivitetty ]
Ampumaratayhdistyksen hallitus on päättänyt avata kivääriradan. 
Kivääriradan aukiolo on allaolevien ohjeiden noudattamiselle ehdollista, ja kaikkien tavoitteena on että radalla pystytään ampumaan turvallisesti kesäkuussa 2020 ja elokuussa avaamaan syyskausi. 

Ammunta tapahtuu aina ampujan omalla vastuulla. Valvoja vastaa näiden ohjeiden antamisesta ampujille ja noudattamisesta.

- Käsien peseminen/desinfiointi mahdollisimman usein 
- Kivääriradalla ampumakopeissa olevilla suu-nenä-suojus pakollinen (ehkäistään viruksen päätymistä ampumakoppiin pisaroista). Vähintään huivi ellei maskeja ole.
- Mikäli flunssa/hengitystieoireita, ei radalle pidä tulla ampumaan (sisältää allergiat, normaalit vilustumiset yms, ei siis pelkkiä korona-spesifejä oireita)
- noudatetaan turvavälejä odotellessa
- ei käsitellä elintarvikkeita (kahvipisteet, grillit pois käytöstä)
- kivääriradan valvoja vastaa ettei paikalle keräänny yli 50 henkilöä yhtä aikaa
- käytetään suojalaseja, suojakäsineitä (omia hanskoja jos ei muuta ole)
- laitetaan radat käyttökuntoon mahdollisimman vähien henkilöiden toimesta (hirvirata, kontti), desinfioidaan yhteiskäytössä olevia välineitä

Kohdistuskopissa yksi henkilö kerrallaan, valvojan tehtävä huolehtia että ratalaitteet tunnetaan ja osataan käyttää (ei ammuta tutkia). Näyttölaitteet ym desinfioitava ampujien välillä.

Pienoiskivääriradalla noudatetaan tätä ohjetta soveltuvin osin (huomaa esim. villikarjun kaukosäädin). Laina-aseiden käyttöä ei suositella. Mikäli on käytössä lainakalustoa tulee sitä/niitä käsitellä mahdollisimman harvan (esim. yksi ampuja yhtenä iltana yhdellä aseella) ja kalustoa desinfioida mahdollisimman usein. 
Comments