Ajankohtaista

Torstaisin kohdistusmahdollisuuksia klo 14-17.

Katso mahdolliset päivät Ammunta-sivulta ja ole yhteydessä valvojaan. 


Perjantaisin 22 rata auki loppuvuoden. 

Jukka Leikos (050-5185558) ja Heikki Rannikko (050-5834167) valvovat perjantaisin klo 17-20. Katso päivät 22 radan valvojalistasta. Ilmoittautuminen edellisenä päivänä heille. 

Normaaliin tapaan vuorolle saavat tulla ketkä tahansa, joilla on ammuntavakuutus (SAL, RAT tai metsästyskortti) ja oma ase. Ratamaksu 10€/ilta tai jäsenyhdistysten jäseniltä alennettu (jos voi todistaa valvojalle jäsenyytensä). 

Hylsyt kerätään ammunnan päätteeksi. 
Villikarjurata ei ole käytettävissä perjantaisin. 

VALVOJIEN ILTA Ti 6.10.2020 klo 16

lähettänyt Heikki Valkonen 31.8.2020 klo 5.22

Kaikki ratavuoroilla valvoneet kutsutaan viettämään toisten valvojien kanssa iltaa. Lisäksi kaikki yhdistysten mahdolliset uudet valvojat tervetuloa oppimaan ratakäytännöt. Tarkoitus on käydä ratalaitteet läpi, siltä osin kuin ammuntavuoron valvojan tarvitsee ne tuntea. Näin tiedät miten laitteet toimivat ja samalla varmaan kuullaan miten eri tavoilla ne eivät ole toimineet ja miten ongelma on saatu ratkaistua. Siis opitaan toisiltamme. Lisäksi kisaillaan hieman - leikkimielellä, mutta tietysti tosissaan - sekä grillaillaan yhdessä. AMRY tarjoaa grillattavat ja juomat.Mukaan siis oma ase, patruunat, kuulosuojat ja -lasit.
   Kukin seura koordinoi keitä on tulossa, jotta tiedetään kuka tarvitsee minkäkinlaista tietoa ja keitä paikalle tulee oppia saamaan tai jakamaan. Myös tarveaineiden hankinnassa tarvitaan osallistujista tietoa. Seuroilla on mahdollisuus saada uusia ratavalvojia kokeneiden kettujen rinnalle jakamaan hieman rasitusta. Nyt saa opin kerralla, jolloin oman vuoron veto onnistuu varmemmin, mieluiten ensin jonkun toisen kanssa yhdessä, niin mahdolliset ongelmatilanteet esim. laitteiden kanssa tulevat varmimmin selvitetyiksi lennosta. Ampumaradan ratavastaavana toiminut Mika Tervahauta lopettaa tehtävässä, joten ensi vuodelle tarvitaan uusi vastuuvetäjä koordinoimaan koko hommaa. Avuksi on että kaikki valvojat osaavat oman tonttinsa, jolloin työ jakaantuu tasaisesti kaikille. Senpä vuoksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan lähettävä riistakamera.
   Aloitamme homman sitä mukaa, kuin osallistujat paikalle saapuvat klo 16-18 välillä. Ratojen läpikäynnin 1. kierros klo 17 ja toinen klo 18:15. Ilta päättyy...kun ilta päättyy. Kysymykset yhdistyksen yhteyshenkilön kautta, joille tieto/vastaukset kysymyksiinne ampumaratayhdistyksen puheenjohtajalta.

22 radalla neljänä (4) iltana ammuntoja

lähettänyt Heikki Valkonen 6.8.2020 klo 5.00   [ 31.8.2020 klo 5.21 päivitetty ]

22 radalla valvotut vuorot neljänä päivänä viikossa. Korona ei ulkoradalla vaikuta juurikaan toimintaan, koska turvavälit pysyvät itsestään ampumavallilla ja rata jakaantuu kolmeksi radaksi: pistooli, juokseva villikarju lektronisella näytöllä sekä virallisilla ampumahiihtotauluilla varustettu rata kahdeksalle samanaikaiselle ampujalle.

Katso kyseisen päivän valvoja ja lue ohjeet 'Ammunta'-sivuilta tarkkaan.

Ampumakokeita joka lauantaina 1.8 alkaen

lähettänyt Heikki Valkonen 1.8.2020 klo 0.18

Lain mukaiset ampumakokeet voi suorittaa Lahnuksessa, aina lauantaisin. Tarkemmat ohjeet (esim. koronan aiheuttamat) Riistanhoitoyhdistyksen sivuilta: 
http://espoonriistanhoitoyhdistys.fi/?page_id=22
Huom!    Ilmoittauduttava paikanpäällä 10-12.

HUOM! Koronaohje Lahnuksessa keväällä-kesällä 2020

lähettänyt Tuomas Huokuna 2.6.2020 klo 9.51   [ 7.6.2020 klo 7.50 päivitetty ]

Ampumaratayhdistyksen hallitus on päättänyt avata kivääriradan. 
Kivääriradan aukiolo on allaolevien ohjeiden noudattamiselle ehdollista, ja kaikkien tavoitteena on että radalla pystytään ampumaan turvallisesti kesäkuussa 2020 ja elokuussa avaamaan syyskausi. 

Ammunta tapahtuu aina ampujan omalla vastuulla. Valvoja vastaa näiden ohjeiden antamisesta ampujille ja noudattamisesta.

- Käsien peseminen/desinfiointi mahdollisimman usein 
- Kivääriradalla ampumakopeissa olevilla suu-nenä-suojus pakollinen (ehkäistään viruksen päätymistä ampumakoppiin pisaroista). Vähintään huivi ellei maskeja ole.
- Mikäli flunssa/hengitystieoireita, ei radalle pidä tulla ampumaan (sisältää allergiat, normaalit vilustumiset yms, ei siis pelkkiä korona-spesifejä oireita)
- noudatetaan turvavälejä odotellessa
- ei käsitellä elintarvikkeita (kahvipisteet, grillit pois käytöstä)
- kivääriradan valvoja vastaa ettei paikalle keräänny yli 50 henkilöä yhtä aikaa
- käytetään suojalaseja, suojakäsineitä (omia hanskoja jos ei muuta ole)
- laitetaan radat käyttökuntoon mahdollisimman vähien henkilöiden toimesta (hirvirata, kontti), desinfioidaan yhteiskäytössä olevia välineitä

Kohdistuskopissa yksi henkilö kerrallaan, valvojan tehtävä huolehtia että ratalaitteet tunnetaan ja osataan käyttää (ei ammuta tutkia). Näyttölaitteet ym desinfioitava ampujien välillä.

Pienoiskivääriradalla noudatetaan tätä ohjetta soveltuvin osin (huomaa esim. villikarjun kaukosäädin). Laina-aseiden käyttöä ei suositella. Mikäli on käytössä lainakalustoa tulee sitä/niitä käsitellä mahdollisimman harvan (esim. yksi ampuja yhtenä iltana yhdellä aseella) ja kalustoa desinfioida mahdollisimman usein. 

Koronavirus ja ratojen käytön rajoitukset

lähettänyt Amry Ylläpito 26.3.2020 klo 0.36

AMRYn hallitus linjasi 25.3.2020 kokouksessaan, että päätös ratojen avaamisesta kevätkaudelle on siirtynyt ja tehdään myöhemmin. Pienikaliiperirata on avoinna normaalien aikojen mukaisesti, mutta myös siellä on huomioitava max. 10 henkilön yhtäaikainen paikallaolo, sekä muut annetut suositukset ja määräykset koronatilanteeseen liittyen. Muilla radoilla toiminta (ml. ampuminen) on siis toistaiseksi kielletty. 

AMRYn vuosikokous 2020 siirtyy myöhempään ajankohtaan

lähettänyt Amry Ylläpito 26.3.2020 klo 0.34

Valmiuslain käyttöönoton myötä aluehallintovirastot ovat kieltäneet yli 10 henkilön yleisötilaisuudet. Myös yhdistysten kokoukset lasketaan lähtökohtaisesti yleisötilaisuuksiksi. AMRYn hallitus linjasi 25.3.2020 että huhtikuun vuosikokous tullaan siirtämään myöhäisempään ajankohtaan. 

Tarkkailemme tilannetta, ja koronaviruksen tai valmiuslain tilanteiden muuttuessa aikataulutamme vuosikokouksen uudelle päivämäärälle.

Ajo hirvi- ja kivääriradalle on opastettu yksisuuntaiseksi 12.9.2019

lähettänyt Amry Ylläpito 12.9.2019 klo 12.05

12.9.2019 on asennettu opaskyltit joilla ajo hirvi- ja kivääridalle ohjataan toimistoparakin jälkeisestä y-risteyksestä vasemmalle. Ulosajo on taas ohjattu hirvi- ja kivääriradan parkkipaikalta suoraan mäkeä ylöspäin.

Kivääriratojen ammuntakausi alkaa maanantaina 1.4.2019

lähettänyt Ville Maijanen 31.3.2019 klo 12.12

Tarkista valvojien yhteystiedot ja ajankohdat ammunta -osiosta.

22-radan keskiviikkovalvonnat alkavat 6.3.2019 klo 17.00

lähettänyt Ville Maijanen 3.3.2019 klo 1.05

Tiedustelut Heikki Valkonen  040-552 9530 / Tapiolan Reserviupseerit Muiden 22-keskiviikkovuorojen yhteystiedot ammunta -osiosta.

Vuotuiset talkoot ampumaradalla 27.4.2019 klo 09.00 alkaen

lähettänyt Ville Maijanen 2.3.2019 klo 8.16

Lahnuksen ampumarata, Lahnuksentie 37, Espoo

1-10 of 25