Ajankohtaista

Ampumakokeet Riista.fi

Ampumakokeet jatkuvat Lahnuksessa 21.8, 28.8, 4.9, 11.9, 18.9 ja 25.9 klo 10-14 (ilmoittauduttava ennen  klo 12:00) 

Lisätiedot http://www.riista.fi  tai  https://espoonriistanhoitoyhdistys.fi

Sarjakorttien kelpoisuusaikaa jatkettu 2022 loppuun

lähettänyt Heikki Valkonen 21.7.2021 klo 4.34   [ 16.9.2021 klo 7.19 päivitetty ]

Jotta SARJAkortteja kannattaa ostaa myös syksyllä, jatketaan niiden kelpoisuusaikaa vuoden 2022 loppuun.

Eli kun kortissa lukee 'Voimassa vuoden 2021 ajan' kortti kelpaa myös vuoden 2022 ajan.

Valvojan tilitysohje

lähettänyt Amry Ylläpito 29.4.2021 klo 12.14

Nyt kun valvonnat ovat käynnissä ja uusi tilityskäytäntö on otettu käyttöön, on syytä opiskella oikea tapa heti alusta alkaen. Tilityskäytännössä on mietitty monia asioita ja tiivistetty asiat tiliotteessa näkyvään tekstikenttään. Tarkoitus on samalla kerätä statistiikkaa käynneistä, suoraan tiliotteista. Jos viesti on vajaa, jää myös data vajaaksi ja samoin tulokset ja johtopäätökset. Pyydän lukemaan ohjeet ja tekemään, kuten niissä lukee. Uusitussa ratapäiväkirjassa on alaosa irrotettavissa saksilla, jotta tiedot ja ohjeet tilitystä varten voi ottaa radalta lähtiessään mukaansa. Vain yläosa sivusta jää kansioon.

Laske lomakkeella AMRY:n osuus ja maksa se AMRY:n tilille FI44 5720 2320 0410 01 - esim 168€
(seura antaa omat ohjeet seuran osuudesta)
Laita tilisiirron viesti kenttään: PVM / Rata / Ratamaksut yhteensä - esim. 29.4.2021 / 100m rata / 195€
(Päivämäärästä nähdään mistä vuorosta ja seurasta on kyse, jos vaikka maksat seuraavana päivänä, tai parin päivän päästä)

Jos joku ostaa sarjakortteja sinulta radalla käteisellä tai mobile pay:llä tai jollain muulla, maksa omalta tililtäsi kortti AMRY:n tilille ja noudata viestissä samoja ohjeita, joita on ratamaksuissa sarjakortin ostosta. (vain tilillepanon lähettäjän nimi on sinun, mutta kaikki muut tiedot ovat juuri, kuten tarvitaan: Sarjakortti #108 / E-K RHY / Matti Meikäläinen)
Merkitse ratapäiväkirjaan sarjakorttilaisista kortin numero, niin pysytään kärryillä korttien käytöstä.

AMRY:n linjaus koronarajoituksiin 3.4.2021

lähettänyt Heikki Valkonen 3.4.2021 klo 12.22

Toiminta radalla jatkuu. Oireisena ei missään nimessä radalle! Koronariskiä minimoidaan pitämällä 2m turvavälit ja käyttämällä sisätiloissa maskia, hansikkaita sekä tarpeen mukaan käsidesiä. Suurimmassa riskissä ovat valvojat. He voivat valvoa mahdollisimman paljon ulkoa ja hirviradalla ammuttaa vanhasta kopista, jolloin valvonta eri rakennuksesta. Osallistujamäärää voi valvoja rajoittaa ennakkoilmoittautumisella.  Radoilla eri olosuhteet, joten ei samoja rajoituksia kaikille.

Uudistuksia ratamaksuissa

lähettänyt Amry Ylläpito 30.3.2021 klo 11.19   [ 29.4.2021 klo 11.59 päivitetty ]

2021 ratamaksut Hirvi- (75m) ja Kohdistusradalla (100m) ovat per alkava 20 laukausta:
  Jäsenet 10€ ja juniorit 2€
  Vieraat  15€ ja juniorit 5€
30 laukausta on 2x20ls ratamaksu, eli jäseniltä 20€ jne.
  
Ampumaratayhdistyksen hallitus on päättänyt ottaa käyttöön kausimaksun ja sarjakortit ammuntamahdollisuuksien parantamiseksi. Junioreille (alle 21v) ei ole erikseen sarja- tai kausikortteja. 
  SARJAkortti vastaa 10x 20ls, josta leikataan ruutu ammunnan mukaan (10 ruutua). Jäsenhintaisen sarjakortin käyttö vaatii että voi todistaa radalla jäsenyytensä valvojalle. Jos ei pysty, maksaa vieraan ratamaksun.
  Jäsenet 30€
  Vieraat  50€
Sarjakortti ostetaan paikan päällä, jotta saa fyysisen kortin.
  Pankkisiirron viestiksi: Sarjakortti #<NUMERO> / <SEURA> tai Vieras  / <NIMI>
  esim. Sarjakortti #31 / EET / Jarno Juslin (summana 30€)
            Sarjakortti #123 / Vieras / Ville Vaarala   (summana 70€)
AMRY:n tili: FI44 5720 2320 0410 01


  KAUSImaksu oikeuttaa max. 40 laukaukseen per rata /ilta. Jos ampuu enemmän, maksaa ylimenevät perusratamaksuna päälle tai sarjakortilla. Kausi on kevät 1.1.2021-30.6.2021 tai syksy 1.8.2021-31.12.2021. 
  Jäsenet 70€
  Vieraat 100€
Kausimaksu maksetaan etukäteen pankkisiirrolla ja todiste siitä on voitava esittää radalla. Samoin jäsenhintainen kausimaksu vaatii että voi todistaa radalla jäsenyytensä valvojalle. Jos ei pysty, maksaa vieraan ratamaksun.
  Pankkisiirron viestiksi: Kausimaksu / <SEURA> tai Vieras / <NIMI>
  esim. Kausimaksu / KlaRu / Pekka Pölönen (summana 70€)
            Kausimaksu / Vieras / Veikko Vuori   (summana 100€)
AMRY:n tili: FI44 5720 2320 0410 01

22-radan hinnat 22-radan omalla sivulla...

Koronatilanne vaikuttaa kevätkauteen

lähettänyt Amry Ylläpito 30.3.2021 klo 11.16

Ampumaratayhdistys seuraa koronatilannetta ja tiedottaa sivuillaan lisää koronatoimien vaikutuksista ampumatoimintaan Lahnuksessa. 
Pyrimme käynnistämään ratakauden mahdollisimman pian, kuitenkin viranomaisten ohjeita ja suosituksia seuraten. 
Samoin tiedotetaan kevättalkoista tarkemmin tilanteen edetessä. 

Tämän hetken koronatilanteen ja lainsäädännön puitteissa radalla voidaan toimia turvaväleistä ja hygieniasta huolehtien. 

VALVOJIEN ILTA Ti 6.10.2020 klo 16

lähettänyt Heikki Valkonen 31.8.2020 klo 5.22

Kaikki ratavuoroilla valvoneet kutsutaan viettämään toisten valvojien kanssa iltaa. Lisäksi kaikki yhdistysten mahdolliset uudet valvojat tervetuloa oppimaan ratakäytännöt. Tarkoitus on käydä ratalaitteet läpi, siltä osin kuin ammuntavuoron valvojan tarvitsee ne tuntea. Näin tiedät miten laitteet toimivat ja samalla varmaan kuullaan miten eri tavoilla ne eivät ole toimineet ja miten ongelma on saatu ratkaistua. Siis opitaan toisiltamme. Lisäksi kisaillaan hieman - leikkimielellä, mutta tietysti tosissaan - sekä grillaillaan yhdessä. AMRY tarjoaa grillattavat ja juomat.Mukaan siis oma ase, patruunat, kuulosuojat ja -lasit.
   Kukin seura koordinoi keitä on tulossa, jotta tiedetään kuka tarvitsee minkäkinlaista tietoa ja keitä paikalle tulee oppia saamaan tai jakamaan. Myös tarveaineiden hankinnassa tarvitaan osallistujista tietoa. Seuroilla on mahdollisuus saada uusia ratavalvojia kokeneiden kettujen rinnalle jakamaan hieman rasitusta. Nyt saa opin kerralla, jolloin oman vuoron veto onnistuu varmemmin, mieluiten ensin jonkun toisen kanssa yhdessä, niin mahdolliset ongelmatilanteet esim. laitteiden kanssa tulevat varmimmin selvitetyiksi lennosta. Ampumaradan ratavastaavana toiminut Mika Tervahauta lopettaa tehtävässä, joten ensi vuodelle tarvitaan uusi vastuuvetäjä koordinoimaan koko hommaa. Avuksi on että kaikki valvojat osaavat oman tonttinsa, jolloin työ jakaantuu tasaisesti kaikille. Senpä vuoksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan lähettävä riistakamera.
   Aloitamme homman sitä mukaa, kuin osallistujat paikalle saapuvat klo 16-18 välillä. Ratojen läpikäynnin 1. kierros klo 17 ja toinen klo 18:15. Ilta päättyy...kun ilta päättyy. Kysymykset yhdistyksen yhteyshenkilön kautta, joille tieto/vastaukset kysymyksiinne ampumaratayhdistyksen puheenjohtajalta.

22 radalla neljänä (4) iltana ammuntoja

lähettänyt Heikki Valkonen 6.8.2020 klo 5.00   [ 31.8.2020 klo 5.21 päivitetty ]

22 radalla valvotut vuorot neljänä päivänä viikossa. Korona ei ulkoradalla vaikuta juurikaan toimintaan, koska turvavälit pysyvät itsestään ampumavallilla ja rata jakaantuu kolmeksi radaksi: pistooli, juokseva villikarju lektronisella näytöllä sekä virallisilla ampumahiihtotauluilla varustettu rata kahdeksalle samanaikaiselle ampujalle.

Katso kyseisen päivän valvoja ja lue ohjeet 'Ammunta'-sivuilta tarkkaan.

Ampumakokeita joka lauantaina 1.8 alkaen

lähettänyt Heikki Valkonen 1.8.2020 klo 0.18

Lain mukaiset ampumakokeet voi suorittaa Lahnuksessa, aina lauantaisin. Tarkemmat ohjeet (esim. koronan aiheuttamat) Riistanhoitoyhdistyksen sivuilta: 
http://espoonriistanhoitoyhdistys.fi/?page_id=22
Huom!    Ilmoittauduttava paikanpäällä 10-12.

HUOM! Koronaohje Lahnuksessa keväällä-kesällä 2020

lähettänyt Tuomas Huokuna 2.6.2020 klo 9.51   [ 7.6.2020 klo 7.50 päivitetty ]

Ampumaratayhdistyksen hallitus on päättänyt avata kivääriradan. 
Kivääriradan aukiolo on allaolevien ohjeiden noudattamiselle ehdollista, ja kaikkien tavoitteena on että radalla pystytään ampumaan turvallisesti kesäkuussa 2020 ja elokuussa avaamaan syyskausi. 

Ammunta tapahtuu aina ampujan omalla vastuulla. Valvoja vastaa näiden ohjeiden antamisesta ampujille ja noudattamisesta.

- Käsien peseminen/desinfiointi mahdollisimman usein 
- Kivääriradalla ampumakopeissa olevilla suu-nenä-suojus pakollinen (ehkäistään viruksen päätymistä ampumakoppiin pisaroista). Vähintään huivi ellei maskeja ole.
- Mikäli flunssa/hengitystieoireita, ei radalle pidä tulla ampumaan (sisältää allergiat, normaalit vilustumiset yms, ei siis pelkkiä korona-spesifejä oireita)
- noudatetaan turvavälejä odotellessa
- ei käsitellä elintarvikkeita (kahvipisteet, grillit pois käytöstä)
- kivääriradan valvoja vastaa ettei paikalle keräänny yli 50 henkilöä yhtä aikaa
- käytetään suojalaseja, suojakäsineitä (omia hanskoja jos ei muuta ole)
- laitetaan radat käyttökuntoon mahdollisimman vähien henkilöiden toimesta (hirvirata, kontti), desinfioidaan yhteiskäytössä olevia välineitä

Kohdistuskopissa yksi henkilö kerrallaan, valvojan tehtävä huolehtia että ratalaitteet tunnetaan ja osataan käyttää (ei ammuta tutkia). Näyttölaitteet ym desinfioitava ampujien välillä.

Pienoiskivääriradalla noudatetaan tätä ohjetta soveltuvin osin (huomaa esim. villikarjun kaukosäädin). Laina-aseiden käyttöä ei suositella. Mikäli on käytössä lainakalustoa tulee sitä/niitä käsitellä mahdollisimman harvan (esim. yksi ampuja yhtenä iltana yhdellä aseella) ja kalustoa desinfioida mahdollisimman usein. 

Koronavirus ja ratojen käytön rajoitukset

lähettänyt Amry Ylläpito 26.3.2020 klo 0.36

AMRYn hallitus linjasi 25.3.2020 kokouksessaan, että päätös ratojen avaamisesta kevätkaudelle on siirtynyt ja tehdään myöhemmin. Pienikaliiperirata on avoinna normaalien aikojen mukaisesti, mutta myös siellä on huomioitava max. 10 henkilön yhtäaikainen paikallaolo, sekä muut annetut suositukset ja määräykset koronatilanteeseen liittyen. Muilla radoilla toiminta (ml. ampuminen) on siis toistaiseksi kielletty. 

1-10 of 30